NOTÍCIES

 

Novetats, campanyes i exemples d'accions relacionades amb les nostres propostes.

 

 

L’Àrea de Medi Ambient de l’Ajuntament de Puigcerdà, amb la col·laboració de l'Associació Gestió-Nat , diversifica amb noves aus autòctones la fauna del llac de Puigcerdà. Des d'aquest maig, l’estany de Puigcerdà compta amb noves aus, en concret dues parelles d’Oques salvatges i dues parelles de tirons Morell de plomall . Són espècies que augmentaran la qualitat ambiental, turística i ambiental d'aquest llac.
Aquesta iniciativa respon a l’objectiu d’anar diversificant la fauna d’aus de l’estany amb noves i diverses espècies que s’adaptin a la nostra climatologia.
Puigcerdà, 3 de maig de 2016  Més informació:  Clika aquí

Hem col·locat 20 caixes niu per ocells insectívors a la zona de la Torreta, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Das (Cerdanya) i la participació dels alumnes de Primària de l'Escola Bac de Cerdanya (Alp) el passat 14 d'abril de 2016.  L'objectiu és augmentar les poblacions d'ocells que s'alimenten de Processionàries i a la vegada s'ha realitzat un taller d'educació ambiental als escolars.

- Per veure la notícia en Pirineus TV, clicka aquí

L'Hotel Bernat de So (LLívia-Cerdanya) ha fet un pas endavant per la sostenibilitat i la qualitat turística. Hem col·locat 6 caixes niu per Ocells Insectívors al seu jardí, 2 caixes niu per a Ratpenats a la façana, 1 menjadora per atreure ocells (i les mirades del turistes) i 2 menjadores per atreure esquirols.

També hem col·locat enganxines als vidres del menjador, per evitar que alguns ocells xoquin contra les finestres. Abril 2016

OLI ECOLÒGIC BERANÇA. Reportatge Tv sobre les avantatges de producció d'Oli ecològic, d'una marca de les Garrigues (Lleida). Clickar aquí

HOTEL i RESTAURANT EL JOU: "Recuperar la Biodiversitat per impulsar l'economia local", aquesta seria l'idea principal, però també es tracta d'un projecte innovador que uneix l'oferta ecoturística amb la renovació forestal, ja que un bisó adult pot arribar a menjar 4.000 quilos de sotabosc l'any, i això ajuda a reduir el risc d'incendis forestals. - Més informació a: article La Vanguardia , i a l'Hotel Restaurant El Jou  Desembre 2013.

 

DIPUTACIÓ DE BARCELONA. PARC NATURAL DE MONTNEGRE-CORREDOR.

Es presenta el projecte de recuperació de ramaderia extensiva amb vaques de l'Albera al Parc del Montnegre i el Corredor. Més informació

SEGURA VIUDAS: "Elaborar caves i vins en harmonia no tindria sentit sense una decidida aposta per conèixer, catalogar i promoure la diversitat biològica de l’Heretat Segura Viudas. En aquest sentit, fa anys que duem a terme un estudi en profunditat de la biodiversitat d’un ecosistema que s’ha desenvolupat durant segles de cultiu de la vinya al voltant del riu Bitlles. Però només estudiant no en tenim prou. Volem promoure tot aquest coneixement apropant els enoturistes a aquesta riquesa natural. Els ocells que ens visiten a l’hivern, les flors que decoren la vinya a la primavera, els usos medicinals de la vegetació silvestre o els peixos que habiten en el riu són alguns exemples que posem a disposició dels nostres visitants perquè entenem que sense conèixer el nostre patrimoni no es poden valorar els caves i vins en harmonia".

- Veure més a : Biodiversitat  pàgina de Segura Viudas

CIGONYES:  Castell Peralada dedica aquests nous vins als seus inquilins : la colònia de cigonya blanca que nia als jardins del castell. Es tracta d'uns vins basats en varietats autòctones que celebren l’èxit del programa de reintroducció d’aquestes aus que es ve desenvolupant a Castell Peralada des de 1995. Veure la notícia al web de Castell Peralada
SEGURA VIUDAS : "El passat setembre de 2013,  vam iniciar una nova campanya d’alliberament de fauna a l’Heretat Segura Viudas. Dins del programa de preservació de la biodiversitat de la marca, en aquesta ocasió es van alliberar vuit exemplars de xot (Otus scops) caiguts dels seus nius a la primavera i recuperats durant l’estiu al Centre de Recuperació de Fauna Salvatge de Torreferrussa". Aquesta espècie menja molts invertebrats !  

- Veure més al web de Segura Viudas amb aquesta notícia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Contacte:  projectes@gestio-nat.cat

http://www.gestio-nat.cat  -  Tf: 629 583 094